Hem » nyheter » Är dubbdäcken ok?

Är dubbdäcken ok?

Är det någon som vet vilka däck som man får köra med nu förtiden? Vissa däck med dubbar har, vad jag förstår, blivit förbjudna medan andra dubbdäck fortfarande är okej. Jag ska nämligen byta däck nu i helgen, men är osäker på om de däck jag har verkligen är ok eller om de är miljöfarliga på något vis. Tänkte att det är bäst att höra efter innan jag sätter igång med bytet så slipper man byta däck mer än en gång denna vinter. Skulle det visa sig att de däck jag har hemma är förbjudna så får jag helt enkelt ta mig till en verkstad och köpa nya däck. Det är klart att man skulle kunna köra in på en verkstad med en gång och få däcken kollade på, men jag har svårt att tro att de har tid att kolla mina däck nu när det förmodligen strömmar in kunder som behöver hjälp med att byta däck.

Sen är det en onödig utgift då jag kan byta mina däck på egen hand. Om någon har mer kunskap inom detta område än jag har så vore det tacksamt för alla tips kring däck som är ok och de som inte är tillåtna längre. Finns det någon informationssida på nätet där man kan kolla upp vilka däck som är förbjudna så vore det ju än bättre. Jag har tyvärr inte lyckats hitta någon liknande sida, men jag har kanske inte skrivit in rätt sökord eller rätt kombination. Tack på förhand. Är det någon som vet vilka däck som man får köra med nu förtiden?

Vissa däck med dubbar har, vad jag förstår, blivit förbjudna medan andra dubbdäck fortfarande är okej. Jag ska nämligen byta däck nu i helgen, men är osäker på om de däck jag har verkligen är ok eller om de är miljöfarliga på något vis. Tänkte att det är bäst att höra efter innan jag sätter igång med bytet så slipper man byta däck mer än en gång denna vinter. Skulle det visa sig att de däck jag har hemma är förbjudna så får jag helt enkelt ta mig till en verkstad och köpa nya däck. Det är klart att man skulle kunna köra in på en verkstad med en gång och få däcken kollade på, men jag har svårt att tro att de har tid att kolla mina däck nu när det förmodligen strömmar in kunder som behöver hjälp med att byta däck. Sen är det en onödig utgift då jag kan byta mina däck på egen hand. Om någon har mer kunskap inom detta område än jag har så vore det tacksamt för alla tips kring däck som är ok och de som inte är tillåtna längre.

Finns det någon informationssida på nätet där man kan kolla upp vilka däck som är förbjudna så vore det ju än bättre. Jag har tyvärr inte lyckats hitta någon liknande sida, men jag har kanske inte skrivit in rätt sökord eller rätt kombination. Tack på förhand. Är det någon som vet vilka däck som man får köra med nu förtiden? Vissa däck med dubbar har, vad jag förstår, blivit förbjudna medan andra dubbdäck fortfarande är okej. Jag ska nämligen byta däck nu i helgen, men är osäker på om de däck jag har verkligen är ok eller om de är miljöfarliga på något vis. Tänkte att det är bäst att höra efter innan jag sätter igång med bytet så slipper man byta däck mer än en gång denna vinter. Skulle det visa sig att de däck jag har hemma är förbjudna så får jag helt enkelt ta mig till en verkstad och köpa nya däck. Det är klart att man skulle kunna köra in på en verkstad med en gång och få däcken kollade på, men jag har svårt att tro att de har tid att kolla mina däck nu när det förmodligen strömmar in kunder som behöver hjälp med att byta däck. Sen är det en onödig utgift då jag kan byta mina däck på egen hand. Om någon har mer kunskap inom detta område än jag har så vore det tacksamt för alla tips kring däck som är ok och de som inte är tillåtna längre. Finns det någon informationssida på nätet där man kan kolla upp vilka däck som är förbjudna så vore det ju än bättre. Jag har tyvärr inte lyckats hitta någon liknande sida, men jag har kanske inte skrivit in rätt sökord eller rätt kombination. Tack på förhand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *